Hogy ezt hogy is kell értelmezni????
A tudomány egyre inkább bizonyítja annak tényét, hogy ételeink is, (mint minden más) rezgésből állnak és a bevitt "üzemanyag" rezgése részben meghatározza testünk rezgését. (azért csak részben, mert a gondolataink, érzelmeink is befolyásolják ezt).És rezgésszámunk magassága befolyásolja testünk állapotát, közérzetünket (is). Tehát egészségünk egyik legfontosabb feltétele a testünket energiával és magas rezgéssel ellátó ételek és italok fogyasztása.
Rengeteg szemlélet létezik az egészséges táplálkozásról, mindig vannak felkapott diéták és sokan sokféleképp gondolkodnak erről a témáról. Egy biztos: az élő ételek magasabb rezgésűek mint a hőkezelt, esetleg mélyhűtött, aztán mikrohullámú sütőben felmelegített ételek. A szervezetünk pedig a szükséges tápanyagot, vitaminokat, ásványi anyagokat, sókat nem tudja olyan élelemből felszívni, amiben nincs, vagy csak nagyon kevés mennyiségben találhatók.
És akkor még nem is említettem az E-ket! Egy rakás van belőlük, fejben tartani sem lehet, de mégis jó lenne! A mesterséges ízfokozók, színezékek, adalékanyagok, zselésítők mind egyetlen dolog miatt vannak benne ételeink nagy részében: hogy jobban eladhatók legyenek!!!! Hogy tovább elálljanak, hogy könnyebben csomagolhassák őket, hogy gusztusosabbak legyenek számunkra, vagy kisebb helyet foglaljanak. De a lényeg az, hogy minél inkább megvegyük!!! A szervezetünk a mesterségeset nem tudja felhasználni és jobb esetben rövid időn belül elhagyja testünket , míg rosszabb esetben lerakódik, károsít, rongál. De az ilyen anyagokat tartalmazó élet semmi esetben sem tudja betölteni az eredeti funkcióját, hogy tápláljon.
Aztán fontos az is, hogyan készítjük el ételeinket. Hő hatására ( túl forró és túl hideg esetén is ) a vitamin mennyiségéből veszíthet ételünk, illetve az odaégetéssel rákkeltő anyagok keletkezhetnek. Ezek publikus, köztudott dolgok, mégis érdemes lehet megemlíteni, ha már erről a témáról van szó.

Ha nagy menyiségű vitamint szeretnénk bevinni a testünkbe, nem elég, ha a zöldségek közül a biot választjuk! Törekedjünk az úgy nevezett "élő ételek" fokozott mennyiségű fogyasztására. Azaz ne érje őket hőkezelés, együk, vagy igyuk őket nyersen. Legyen szó csírákról, gyümölcsökről, zöldségekről. Ha összeturmixoljuk őket, fontos alapszabály, hogy a föld alatti részekhez ne keverjünk föld felettieket. Azaz, pl. sárgarépához ne adjunk almát, körtét, hanem adjunk zellergumót, krumplit, stb. És a zöld levelekhez jöhetnek a gyümölcsök. Nagyon sok olyan részt is fel tudunk így használni, amit eddig kidobtunk pl. egy ebéd elkészítésekor: a zöldségek leveleit (sárgarépa, zeller, fehérrépa, stb). Ezek részletes leírását keresd a Csírák és zöld levek bejegyzésben.

Nem vagyok vegetáriánus, de teljesen egyetértek abban, hogy a hús sokkal hosszabb ideig marad a testünkben, míg azt megemésztjük, tehát ezzel sokkal jobban leterheljük szervezetünket. De ha mégis hús, akkor törekedjük arra, hogy lehetőleg ritkábban együnk és csak halat és fehér húst. Aki pedig a rákból kíván kigyógyulni, igyekezzen csökkenteni vagy akár teljesen kihagyni a húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése